فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

فروش لوازم و قطعات کامپیوتر و لپ تاپ / فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

هارد SSD

حافظه SSD مخفف Solid State Drive و به معنی (درایو حالت جامد) است که یکی از پر فروش ترین و محبوب ترین هارد ها در بازار به شمار می رود و برای ذخیره سازی اطلاعات و برای کامپیوتر و لپتاپ استفاده می شود.

علت محبوبیت  هارد اس اس دی نسبت با سایر هارد ها شکل ظاهری و نوع عملکرد هارد است. تفاوت عملکر ssd با هارد های hdd نداشتن دیسک چرخان است و به همین سبب سرعت حافظه اس اس دی نسبت به hdd زیاد است. ssd دارای مدار های مجتمعی است که اطلاعات رو با سرعت پردازش میکند و بدون نیاز به برق و خانواده ان اطلاعات را ذخیره میکند.

ساختار هارد SSD چگونه است؟

ساختار محل ذخیره سازی مدل اس اس دی بر خلاف اچ دی دی  که دارای یک بازو برای خواندن اطلاعات است ندارد و با استفاده از چیپ ها اطلاعات را پردازش و ذخیره می کند. هارد ssd به مانند یک فلش عمل می کند اطلاعات بر رویه تراشه های مغناطیسی با سرعت بالا ذخیره می شود.

اجزای حافظه SSD

اجزای هارد ssd به ترتیب:

فلش مموری ( NAND ): حافظه NAND حافظه ای است که در ان اطلاعت در میان میلیون ها سلول ذخیره می شود و بخاطر نداشتن دیسک چرخان با سرعت زیاد پردازش می شود. انواع حافظه NAMD عبارت است از : SLS ،MLC ،TLC و QLC.

کنترل کننده: کنترل کننده مانند مغز ssd است که رایانه را به هارد وصل می کند. یکی دیگر از کارهای کنترل کننده تصحیح اطلاعات است.

DRAM DRAM برای سرعت بخشیدن به پردازش است. یکی دیگر از کار های DRAM بافر SSD  است .

 رابط: برای اتصال محل ذخیره سازی به رایانه است که از پورت های ان عبارت است از : SATA ،PCIe ،NVMe ،M.2 و USB125.

FIRMWARE: فرم ویر برنامه ای برای نحوه عملکرد SSD بر رویه دستگاه است و می توان SSD  را اپدیت کرد.

نحوه عملکرد هارد SSD

همانطور که گفته بودیم هارد اس اس دی از چندین تراشه فلش مموری که در هر تراشه میلیون ها سلول دارد تشکیل شده که این سلول ها برای ذخیره کردن اطلاعات و پردازش ان ها طراحی شده است. برای ساختن و نوشتن اطلاعات در محل ذخیره سازی مدل اس اس دی کنترل ولتاژ رویه یکی از سلول ها انجام می دهیم که باعث موندن بعضی از الکترون در گیت شناور سلول می شود و در نهایت باعث پر شدن سلول  می شود.

برای خواندن اطلاعات و پردازش انها در حافظه SSD دوباره ولتاژ روی ان سلول ایجاد می کنیم و اگر الکتورن در گیت  شناور سلول وجود داشته باشد ولتاژ گیت شناور نسبت به حالت قبلی تغییر می کند. این ولتاژ با واسطه کنترل کننده اس اس دی تشخیص داره می شود به به عنوان یک بیت اطلاعات پردازش و اجرا می شود

مزایا و معایب هارد SSD با هارد HDD

هر چیزی یک مزایا و یک معایب دارد و هارد اس اس دی از این قانون اطاعت می کند

مزایا هارد اس اس دی عبارت است از:

  1. سرعت خواندن اطلاعات و پردازش بیشتر
  2. سرعت بوت ( BOOT ) بیشتر و عملکرد سریع و بهتر
  3. مقاومت در برابر ضربه
  4. مصرف برق کمتر و یا مصرف نکردن برق
  5. بدون تولید صدا اضافی 
  6. اندازه کوچیک
  7. بالا امدن زود تر ویندوز نسبت به حافظه اچ دی دی
  8. عمر نسبتا بالا
  9. وزن کم
  10. کاربرد بیشتر از هارد های کامپیوتری

معایب هارد SSD عبارت است از:

  1. بازیابی نکردن اطلاعات
  2. میزان و نوشتن اطلاعات با دفعات زیاد
  3. ظرفیت کمتر نسبت به هارد اچ دی دی
  4. کاهش زود سرعت حافظه اس اس دی نسبت به حافظه اچ دی دی
  5. قیمت بالاتر از هارد لپ تاپی

مدل های مختلف هارد SSD

حافظه SSD مدل های مختلف در نسل های مختلف دارد که این نسل ها به ترتیب:

SATA: این نوع هارد SSD با نام SATA برای کامپیوتر و لپ تاپ است. این هارد یکی از قدیمی و رایج ترین محل ذخیره سازی مدل های SSD در بازار هارد است گه بسیاری از دستگاه ها از ان استفاده می کنند.

اما این هارد SSD با مشکل کم بودن سرعت انتقال اطلاعات و پردازش انها دارد و حداکثر سرعت این هارد اس اس دی 600 مگابایت در ثانیه است.

هارد SSD مدل SATA ( ساتا ) اکثرا برای اتصال به کامپیوتر ها و لپ تاپ های قدیمی استفاده می شود البته لازم به ذکر است که سرعت هارد SSD مدل SATA از هارد های کامپیوتری بیشتر و بهتر هستند.

NVMe: هارد های SSD مدل NVMe با استفاده از سرعت بالایی که در انتقال اطلاعات دارد تا حداکثر 3500 مگابایت در  ثانیه می رسد که این نشان دهنده قوی تر بودن NVMe نسبت به هارد های سری SATA  است. این سرعت خیلی بالا به شما این امکان را می دهد که از هارد اس اس دی خود به خوبی و با سرعت استفاده کنید. این هارد اکثرا در سیستم های قوی برای طراح و گیمر ها میتوانید ببینید که با سرعت فوق العاده خود شخص را شگفت زده میکند.

شما میتوانید با هارد SSD مدل NVMe عملکرد سیستم را بهتر و بهبود دهید و سرعت سیستم را به حداقل برسانید و از سرعت بالای او لذت ببرید.

PCle: هارد SSD سری PCle یکی دیگر از سری هارد اس اس دی است که مخفف ( Peripheral Component   Interconnect Express ) و برای لپ تاپ و کامپیوتر استفاده می شود. این نوع هارد رابطه جانبی است که برای اتصال قطعات مختلف به مادر برد کامپیوتر یا لپ تاپ استفاده می شود. هارد SSD سری PCle بر خلاف سری vnme  که سرعت زیادی دارد سرعت سری pcle  بستگی به تعداد خطوط ( lanes ) ان دارد دارد و ممکن است حتا از nvme هم زیادتر و به 16000 مگابایت در ثانیه برسد.

M.2: هارد SSD سری M.2 امکان دار از پروتکل های SATA و NVMe استفاده کند و سرعت پردازش مختلفی داشته باشد. بخاطر همین اگر از از کبود فضا در کامپیوتر و لپ تاپ خود داشته باشید می توانید ار سری M.2 استفاده کنید، زیرا M.2  اندازه او کم تر از بقیه هارد های اس اس دی است اما این به این معنا نیست که می توانید در تمام مادربرد ها ان را قرار دهید زیرا هارد اس اس دی سری M.2 جای متفاوتی دارد که در نسل های جدید حضور دارد قرار می گیرد و می تواتید سیستم خود را ارتقا بدهید.

نتیجه گیری

محل ذخیره سازی ها برای ذخیره کردن اطلاعات رایانه و پردازش اطلاعات است همچنین با ارتقای ان میتوانید سرعت رایانه خمود را بالا ببرید و از استفاده با ان لذت بببرید.محل ذخیره سازی های سری SSD جدید ترین سری حافظه ها و قوی ترین سری های انها است که با استفاده از ان می توانید به سرعت رایانه خود اضافه کنید و از استفاده کامپیوتر و یا لپ تاب خود لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *