فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

فروش لوازم و قطعات کامپیوتر و لپ تاپ / فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

مادربرد چیست؟

مادربرد یکی از بزرگترین و مهمترین اجزای کامپیوتر به شمار می رود که باعث می شود تمام قطعه ها شروع به کار کنند و باهم در ارتباط باشند. مادربرد دارای جایگاه های قطعاتی مثل CPU، GPU، RAM، و M2 دارد.

mainbord نقش ستون فقرات را دارد و در صورت نبود آن، قادر به راه‌اندازی کامپیوتر نخواهیم بود. مادربردها فقط مخصوص کامپیوترها طراحی نشدند؛ بلکه در انواع و اندازه‌های مختلفی طراحی شدند؛ چون وجود آن‌ها در تلفن همراه، ساعت، کرونومتر و خیلی از موارد دیگر نیز ضروری است.

کاربرد motherboard

هنگامی که کلیدی را روی صفحه‌کلید خود فشار می‌دهید یا ماوس خود را حرکت می‌دهید، این اطلاعات باید از آن دستگاه‌های ورودی به CPU منتقل شوند تا بتوان آنها را پردازش کرد. داده‌ها ابتدا به RAM منتقل می‌شود تا در صورت نیاز به‌سرعت توسط CPU قابل دسترس باشند و از RAM هم داده‌ها یا در یکی از درایوهای ذخیره‌سازی شما ذخیره می‌شوند یا به دستگاه خروجی مانند مانیتور یا بلندگو ارسال می‌شوند. تمام این انتقال داده‌ها از طریق مادربرد انجام می‌شود.

اجزای مادربرد

mainboard اجزای متفاوتی دارد که عبارت هستند از:

سوکت پردازنده: پردازنده به‌عنوان مغز کامپیوتر شناخته می‌شود و وظیفه آن اجرای دستورات است. سوکت پردازنده، یک صفحه فلزی روی مادربرد است که پردازنده (CPU) روی آن نصب می‌شود و از این طریق پردازنده می‌تواند به بقیه اجزای سیستم متصل شود.

اسلات ram:از اسلات‌های RAM برای اتصال RAM به سیستم کامپیوتر استفاده می‌شود. اکثر مادربردها دارای دو تا چهار اسلات حافظه هستند که نوع رم کامپیوتر را مشخص می‌کنند. هرچه رم بیشتری داشته باشید، رایانه شما می‌تواند هم‌زمان کارهای بیشتری انجام دهد.

بایوس: نرم‌افزاری است که روی یک تراشه حافظه کوچک در مادربرد سیستم شما ذخیره می‌شود و امکان راه‌اندازی کامپیوتر را می‌دهد.

اسلات کارت گرافیک: کارت های گرافیک تراشه‌های خاصی هستند که به‌طور خاص برای بازی‌های ویدئویی طراحی شده‌اند. اسلات AGP برای اتصال کارت گرافیک به مادربرد کامپیوتر استفاده می‌شود و اطلاعات را با سرعت بسیار بالا انتقال می‌دهد.

اسلات PCI: برای اتصال قطعاتی مانند مودم، کارت صدا و سایر قطعات به کار می رود.

دیسک خوان: دیسک خوان برای ذخیره داده ها استفاده می شود. و از طریق اتصالاتی که روی مادربرد وجود دارد قابل استفاده  می شود ودو نوع فلاپی درایو و رابط دیسک سخت تشکیل شده است.

چیپست ها: چیپست ها گروهی از مدارهای کوچک است که جریان داده را بین اجزای مهم رایانه کنترل می‌کند. یک کامپیوتر دارای دو چیپست اصلی است: NorthBridge و SouthBridge.

اندازه های mohterboard

ATX: این نوع برای ایجاد سازگاری بین اجزای مختلف و امکان ارتقای آسان‌تر طراحی شده است.

micro ATX: این مدل یک مادربرد کوچک‌تر است که با پیروی از نوع ATX طراحی شده است و به‌منظور کاهش اندازه کیس‌های رایانه و قابل حمل‌تر شدن آنها ایجاد شده است و اغلب قدرت کمتری نسبت به مدل ATX معمولی دارند.

نتیجه گیری

مادربرد یکی از مهم ترین اجزای کامپیوتر و باقی رایانه ها است که قطعات را به هم متصل می کند. mainboard ابعاد مختلف برای کامپیوتر های مختلف طراحی شده است که بزرگترین ان ها Standard-ATX و کوچکترین ان ها Pico-ITX است. مادر برد نسل های مختلفی دارد که هر کدام با قابلیت و امکانت بیشتر و بهتر ساخته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *