فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

فروش لوازم و قطعات کامپیوتر و لپ تاپ / فروش و راه اندازی انواع سرور ها و هاردهای SSD

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک یا GPU برای تولید و رندر تصاویر ساخته شده است و به cpu کمک می کند تا بتواند تصاویر را با سرعت و کیفیت زیاد پردازش کند. مادربرد دارای سوکت های مختلفی برای اجزای دیگر کامپیوتر مثل CPU، RAM، HARD و GPU دارد که هر کدام برای انجام کار متفاوتی طراحی شده است.

 

انواع کارت گرافیک

کارت گرافیک یکپارچه: پردازنده گرافیکی که در مادربرد تعبیه شده است به عنوان یکپارچه شناخته می‌شود، به‌طور کلی در اکثر لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شود و به‌راحتی نمی‌توان آن را ارتقا داد. خصوصیات GPU عبارت است از: اندازه کوچیک، کم مصرف بودن، نیاز به هزینه جداگانه ندارد، قابلیت ارتقا ندارد، مناسب کارهای گرافیکی نیستند.

کارت گرافیک جدا: پردازنده گرافیک خارجی به صورت جداگانه روی مادربرد نصب می شود. پردازنده گرافیک خارجی برای اشخاصی که کارهای عادی و روزمره با کامپیوتر خود انجام می دهد نیاز نیست. اما اشخاصی که میخواهند پردانزده های گرافیک مثل طراحی یا بازی انجام بدهند نیاز به GPU خارجی دارد. مزایای GPU خارجی عبارت است از: قابلیت فضای ابری، صرفه جویی در زمان، انعطاف پذیری.

ویژگی کارت گرافیک

ویژگی پردازنده گرافیک عبارت است از:

حافظه: GPU دارای قابلیت ذخیره اطلاعات در خود را دارد. حافظه GPU از 128 مگابات تا 2 گیگ است.

پشتیبانی از چند صفحه نمایش: پردازنده گرافیک میتواند از دو یا چند مانیتور به صورت همزمان استفاده کند.

قابلیت اتصال: کارت گرافیک با استفاده از پورت‌های مختلف به مانیتور متصل می‌شود که پورت باید هم روی مانیتور و هم روی کارت گرافیک وجود داشته باشد.

انواع پورت کارت گرافیک

VGA: ین پورت اولین کانکتور ویدئو است و بدهی است نسبت به سایر پورت‌ها کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند، با این حال بسیار قابل استفاده است، دارای اتصال آنالوگ 15 پین است و به عنوان D-Sub هم شناخته می‌شود.

HDMI: کی از محبوب‌ترین و البته شناخته‌شده‌ترین اتصالات است، سرعت خوبی دارد و هم سیگنال‌های صوتی و هم تصویری را انتقال می‌دهد.

DVI: این پورت با دو نوع مختلف DVI-I و DVI-D و فقط با تفاوت سیگنال انالوگ تقسیم شده است.

شکل پردازنده گرافیک

اگر به دنبال خرید این قطعه هستید حتماً باید شکل و اندازه آن را در نظر بگیرید تا به کامپیوتر شما بخورد، به‌طور کلی دو نوع  GPU از لحاظ شکل و اندازه داریم:

ATX: این نوع از قطعه بزرگتر از انواع دیگر ان است و کامپیوتر های شخصی استفاده می شود.

Half Height: باریکتر و بیشتر مناسب htpc است.

چه پردازنده گرافیکی رویه مادر برد و cpu می خورد؟

با در نظر گرفتن 3 نکته می توانید gpu را انتخاب کنید:

اندازه کیس یکی از مهمترین نکته ها برای انتخاب پردازنده گرافیک است. اندازه pcle باید متناسب با half height باشد.

تعداد Laneها در اسلات افزونه PCI: هرچه به عدد بیشتری در این قسمت برخوردیم سرعت بیشتری داریم و متناسب با آن باید کارت گرافیک بخریم مثلاً با نصب کارت گرافیک PCIe x8 روی اسلات PCIe x4 نصف پهنای باند را از دست می‌دهیم (Lane عبارت است از مسیری برای ارسال و دریافت هم‌زمان)

نسل و نسخه تکنولوژی: مادربردهای 2013 به بعد از PCIe 3.0 پشتیبانی می‌کنند.

نتیجه گیری

کارت گرافیک یا GPU یکی از قطعات رایانه ها به شمار می رود که با مدل ها و نوع های مختلف درحال ساخت است. پردازنده گرافیکی با کمک کردن به CPU تصاویر را رندر می کند و می تواند ان تصاویر را با سرعت و وضوع بالا به نمایش بگذارد. پردازنده گرافیک دارای سری و مدل های مختلف در نسل های متفاوت است که هر کدام به کامپیوتر های متفاوت قابل می خورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *